Sponsoren van KNHS Regio Brabant

Sponsoren van KNHS Regio Brabant

Wildkamp

Wildkamp is actief voor elke technische oplossing

Met de kennis van techniek en mogelijkheden deze op een passende manier door te vertalen naar de gewenste oplossingen, biedt Wildkamp een belangrijke toegevoegde waarde aan een grote diversiteit aan bedrijven.

Wildkamp levert onder andere aan:

  • Agrariërs
  • Bouw- & klusbedrijven
  • Grond-, Weg- & Waterbouw
  • Hoveniersbedrijven
  • Industrie
  • Installatiebedrijven
  • Kwekerijen
  • Recreatiebedrijven

 

Wildkamp is ook de specialist voor paardenbakberegening

Paardenbakberegening is dé oplossing voor een kwalitatief goede paardenbak. Door middel van een hoogwaardig beregeningssysteem zorgt Wildkamp voor een stevige ondergrond van uw paardenbak.

Pavo

Pavo wil als Europees marktleider in paardenvoeding een bijdrage leveren aan de gezondheid van paarden. Vanuit de zorg van haar klanten vertaalt zij de laatste wetenschappelijke inzichten 
naar vernieuwende voedingsconcepten en kwalitatieve topproducten.

Quality    -   Health   -   Passion

Quality...omdat Pavo staat voor de beste kwaliteit grondstoffen en kwaliteitsproducten, maar ook voor verstand van voeding en kwaliteit van advies

Health...omdat Pavo het als haar taak ziet om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van alle paarden

Passion...omdat de mensen van Pavo passie voor paarden én voor voeding hebben

Back On Track

Zo werkt Back On Track
Back On Tracks gewrichts- en spierbeschermers zijn allemaal gemaakt van een functioneel textiel met warmte weerkaatsende eigenschappen door de verwerking van keramische deeltjes. Het textiel is een synergie tussen oude Chinese ervaring en moderne wetenschappelijke textiel technologie. Tijdens de productie van de polyester en polypropylene weefsels worden keramische deeltjes in de weefsels gesmolten. Een eigenschap van de keramische deeltjes is dat deze, wanneer ze worden verwarmd door lichaamswarmte, een warmte uitstralen gericht op het lichaam. De warmte die op deze manier wordt weerkaatst is een langgolvige warmtestraling wat voor het lichaam hetzelfde is als langgolvige infraroodstraling.
 
Warmtestraling
Het is duidelijk bewezen en gedocumenteerd dat langgolvige infrarode warmtestraling de bloedcirculatie verhoogt. De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lost spanningen in de spieren op en draagt bij aan een verhoogd prestatievermogen. Een belangrijk toepassingsgebied is de preventieve werking tegen blessures wanneer de beschermers worden gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden.
 
Focus op de functionaliteit
Warmteoverdracht kan op drie manier plaatsvinden: conductie (geleiding), convectie of straling. Wanneer warmtegeleiding of conductie plaatsvindt, verspreidt de warmte in een materiaal zich van een deel van het materiaal naar andere delen. Convectie houd in dat opgewarmde vloeistof of gas (bijvoorbeeld lucht) zich verplaatst en daardoor de warmte meeneemt. Gewone kleding en gewrichtsbeschermers met isolerend materiaal zoals bijvoorbeeld katoen, wol en neopreen hebben als doel convectie te verhinderen en daardoor de lichaamswarmte in de lucht rond de huid te houden. Straling houdt in dat een warmtebron warmte uitstraalt wat een ander oppervlak raakt en deze opwarmt. Back On Track producten werken met warmtestraling en hebben als doel de warmte niet op te sluiten door middel van isolering wat ervoor zorgt dat de beschermers kunnen ademen en tegelijkertijd de warmte-energie in de weefsels van het lichaam kunnen verhogen.
 
Back On Track