Paardensport, dressuur, concours, beloftetraining

Recreatie

Adopteer je bos

Samen met je paard door de natuur struinen, dat is toch geweldig? Tenminste, dat vinden wij wel! De natuur waarin wij dagelijks te paard van kunnen genieten heeft ook zorg en onderhoud nodig. Gelukkig zijn er overal in Nederland initiatieven waarin gepassioneerde ruiters en menners zich samen met terreineigenaren en -beheerders inzetten om de natuur toegankelijk, veilig en mooi te houden. Als KNHS willen we hier graag een steentje aan bijdragen. Ben je nieuwsgierig en wil je ook graag helpen? Kijk dan op: www.adopteerjebos.nl voor meer informatie.

Van de Regioconsulent

In de gemeente Bladel (regio Eindhoven / de Kempen) is vorig jaar een werkgroep gestart van ruiters en menners die in gesprek zijn gegaan met de gemeente en andere gebiedsbeheerders over de toegankelijkheid voor ruiters en menners. De gemeente heeft nu samen met de werkgroep en vrijwilligers een aantal knelpunten aangepakt waarvan de eerste resultaten nu zichtbaar zijn.
 
Zijn er knelpunten of wensen met betrekking tot het buitenrijden in de regio Noord-Brabant neem dan contact op de Regioconsulenten Noord-Brabant. Contactgegevens staan op deze webpagina.

Gebruik de BuitenBeter APP!

Is er op straat of in het groen iets kapot? Meld dit bij de gemeente. Met de BuitenBeter-app maakt u in vier eenvoudige stappen een melding over de buitenruimte.

Download de gratis BuitenBeter app op je smartphone: iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry, Symbian. Binnen vier stappen locatie (via automatische GPS-bepaling), probleem en foto doorspelen aan de gemeente.

Vier eenvoudige stappen

  • Stap 1: Maak een foto
  • Stap 2: Leg de plek vast
  • Stap 3: Omschrijf het probleem
  • Stap 4: Verzend  en volg de melding

Contactgegevens recreatie

Portefeuillehouder recreatie KNHS Noord-Brabant

Portefeuillehouder recreatie
Joyce Uittenboogaard
E joyceuittenboogaard@yahoo.com
‚ÄčT 06-51 636373

 

Regioconsulent KNHS Noord-Brabant Trix vd Kolk

Regioconsulent Trix van der Kolk
Werkgebied: 3-hoek Den Bosch, Boxmeer, Oisterwijk.
E b.kolk@home.nl
T 0411 - 675992

Regioconsulent KNHS Noord-Brabant Johan Castelijns

Regioconsulent Johan Castelijns
Werkgebied: Zuid-oost Brabant (SRE gebied)
E Johan.castelijns@live.nl
T 06-51781548

Neem voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de rest van Brabant contact op met Joyce Uittenboogaard (portefeuillehouder Recreatie).

Regioconsulenten treden indien nodig in contact met terreineigenaren maar ook met partijen als gemeenten, Natuurmonumenten, ProRail en Staatsbosbeheer. Ze zetten zich ervoor in dat ruiterpaden toegankelijk en veilig blijven maar proberen ook de positie van de ruiter en menner te borgen bij herinrichting van natuurgebieden.