concours, beloftetraining

PAVO - KNHS Beloftetrainingen Regio Noord-Brabant

PAVO - KNHS Talentenplan
Regio Noord-Brabant

Selectie Regio en Beloftetrainingen seizoen 2017-2018 op 17 oktober 2017

In het komende winterseizoen start de KNHS Regio Noord Brabant op meerdere locaties met trainingen voor jonge ambitieuze ruiters en amazones die hun rijtechniek willen verbeteren en middels mentale trainingen en/of theorie hun kennis van de paardensport willen ontwikkelen om daarmee een goede basis te hebben voor de rest van hun carrière in de paardensport.

Het team van trainers dat betrokken is bij dit plan en de verschillende trainingen geeft bestaat uit: Marrigje van Baalen, Michelle van Lanen, Robin Beekink en Suzan van Deursen voor de discipline dressuur en Jack Ansems, Joep Raymakers en Teun van den Broek voor de discipline springen.
Deze trainers zijn als deelnemer en/of trainer allemaal op internationaal niveau actief en vinden het een uitdaging om jonge, ambitieuze ruiters en amazones te begeleiden in hun carrière in de pony- en paardensport.
Marion Schreuder, hoofdtrainer, verzorgt samen met gastdocenten de mentale training en theorie voor zowel de deelnemers als voor de ouders/begeleiders van de deelnemers.

BELOFTETRAINING
Deze training bestaat uit:
 9 trainingsavonden waarop de deelnemers naast een uur dressuur- of springtraining ook een theorieles/mentale training volgen.
3 theorie avonden voor deelnemers en ouders/begeleiders waarbij de volgende onderwerpen behandeld worden:
- Doelen stellen en het maken van een plan van aanpak
- Omgaan met spanning / mentale voorbereiding op een wedstrijd
- Leerstijlen
- Oefeningen voor ademhaling, ontspanning en energizing (mentale warming up)
- Gedrag en regels op wedstrijden
- Wedstrijdplanning
- Voeding van het paard / de pony
- Fitheid van de ruiter/amazone

Bij aanvang van de trainingen ontvangen alle deelnemers een map met alle lesstof van de mentale trainingen en theorie. De deelnemers houden in deze map ook hun weekplanningen, ervaringen/resultaten en hun wedstrijdplanning bij.

De training wordt afgesloten met een wedstrijdtraining en een eindbeoordeling/ advies van de trainers.

REGIOTRAINING
Deze training richt zich meer op het praktische deel en bestaat uit 10 trainingsavonden waarop de deelnemers een uur dressuur- of springtraining volgen en 1 theorie avond door de hoofdtrainer Marion Schreuder over de algemene paardenkennis.

Deelnemers aan de regiotraining kunnen in een volgend seizoen mogelijk doorstromen naar de beloftetrainingen. Deelnemers aan de beloftetraining krijgen de mogelijkheid om in een volgend jaar deel te nemen aan een vervolg van deze trainingen.

WANNEER EN WAAR WORDEN DE TRAININGEN GEGEVEN?
De trainingen starten in november en staan gepland in de avonduren tussen 18.00 en 22.00 uur. De exacte dagen zijn nu nog niet bekend.
Bij de indeling van de groepen met deelnemers aan de trainingen proberen we enigszins rekening te houden met leeftijd.

De beloftetrainingen worden gehouden op twee locaties in de regio Noord Brabant. De theorie- en mentale trainingsavonden voor deze deelnemers worden centraal gehouden bij Academy Bartels in Hooge Mierde en ook de wedstrijdtraining wordt voor alle deelnemers op één nog nader te bepalen locatie gehouden.

De regio trainingen worden op meerdere locaties gegeven. Met de indeling van deze groepen proberen we ook enigszins rekening te houden met de reisafstand.
De theorie avond voor deelnemers aan deze trainingen wordt ook centraal gehouden bij Academy Bartels in Hooge Mierde.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De kosten voor deelname aan de selectiedag van deze trainingen bedragen € 30,- per combinatie en discipline. Dit bedrag dient op de selectiedag contant te worden voldaan.

De totale kosten voor deelname aan de beloftetraining  bedragen € 455,- .
De totale kosten voor deelname aan de regiotraining  bedragen € 165,-

Per deelnemer wordt een deelname overeenkomst opgesteld. Deze overeenkomst dient voor aanvang van de trainingen ondertekend te worden en de factuur voor het inschrijfgeld dient voor de eerste training voldaan te worden.

NOG VRAGEN?

We hopen je met het bovenstaande voldoende informatie verstrekt te hebben maar heb je nog meer vragen dan kun je een mail sturen aan het wedstrijdsecretariaat wsnoordbrabant@gmail.com.

PAVO

PAVO - KNHS Beloftetrainingen 
Lees meer over het ontstaan van dit plan, de doelgroep en de opzet van de trainingen.

Artikel in Paard & Sport 
Lees meer over het Belofteplan van de regio Noord-Brabant in Paard & Sport (augustus 2014)

Filmpje van de beloftetrainingen

Facebook film beloftetraining 2016-2017Bezoek de facebook pagina van de beloftetrainingen voor de laatste nieuwsberichtjes en behaalde succesen van de deelnemers en de trainers!